• Voor Young Professionals in de recreatie
  • Netwerk & kennis
  • Bedrijfsbezoeken, workshops & presentaties
  • Politieke vertegenwoordiging

Participaties

Verenigingsraad RECRON

Een afgevaardigde van het bestuur van Jong RECRON is aanwezig bij de vergaderingen van de verenigingsraad van RECRON. Jong RECRON heeft daarbij geen stemrecht, maar mag wel haar stem laten horen. Het is een unieke positie waardoor de jongeren binnen de recreatiebranche de mogelijkheid hebben om hun stem binnen RECRON te laten horen. De leden van Jong RECRON kunnen hun input voor de verenigingsraad via het bestuur kenbaar maken.

Stichting KMVK

Stichting KMVK (Greenkey en Blauwe vlag) stimuleert ondernemers in de toerisme- en recreatiebranche duurzaam te ondernemen en te werken aan de kwaliteit en veiligheid van hun accommodaties. Dit doet zij door projecten op te zetten in samenwerking met brancheorganisaties, gemeenten en andere instanties. Ook beheert de stichting de milieukeurmerken Green Key en de Blauwe Vlag. Een afgevaardigde van Jong RECRON heeft een zetel in de bestuursvergaderingen van KMVK en praat mee over actuele ontwikkelingen binnen Stichting KMVK. Hetzij veranderingen in de normen van Green Key of ideeën voor de uitreiking van de Blauwe Vlag. Op deze manier laat de jonge generatie zich horen met betrekking tot duurzaamheid. Iets wat binnen Jong RECRON als erg belangrijk wordt gevonden.

Districten RECRON

Bij de districtsvergaderingen van RECRON schuiven Jong RECRON-leden aan als toehoorder. Het Jong RECRON-lid is altijd afkomstig uit het district/gebied. Hoewel het Jong RECRON-lid geen stemrecht heeft is de afgevaardigde de oren en ogen van Jong RECRON. Hiermee blijven we allemaal op de hoogte van wat in de districten speelt. Tevens kunnen we de stem van Jong RECRON laten doorklinken in de districten van RECRON. Jong RECRON noemt de leden die deelnemen aan de districtsvergaderingen 'districtsvertegenwoordigers'.